2021-05-12 08:14:50• hírek • Bede Emőke

Több száz lejjel ösztönzik a fiatalok munkába állását

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Mindazok az iskolapadból frissen kikerült fiatalok, akik regisztrálnak a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél (AJOFM), majd legfeljebb 60 napon belül állást szereznek, 1.500 lejes munkába állási támogatásra jogosultak – tájékoztat az AJOFM.

Mindazok a 16. életévüket már betöltő, közép- vagy felsőoktatási rendszerből kikerülő fiatalok, akik a tanulmányaik lezárása után legfeljebb 60 napon belül jelentkeznek az ügynökségnél, majd teljes munkaidővel, 12 hónapnál hosszabb időszakra szóló munkaszerződést kötnek, 1.500 lejes járadékra jogosultak. Ezt az összeget két részletben vehetik kézbe: egyik felét közvetlenül az alkalmazást követően, a másik felét pedig az egy év letelte után. Amennyiben a munkaviszonyt a 12 hónap alatt a felek felbontják, de a fiatalnak sikerül legfeljebb 30 napon belül ismét állást találnia, továbbra is jogosult marad az összeg második részletére. Ennek természetesen feltétele, hogy az új helyen is teljes munkaidővel, legalább 12 hónapra alkalmazzák a munkavállalót.


Azok a végzősök, akiknek 60 napon belül nem sikerül elhelyezkedni a végzettségüknek megfelelő szakmában, és már bekerültek az AJOFM nyilvántartásába, igényelhetik a munkanélküli segélyt, de csak abban az esetben, ha nem folytatják tanulmányaikat és nincs jövedelmük sem. Ez a támogatás mindössze 250 lej, melyet az iskolapadból való kikerülést követő 60 nap letelte után fél évig folyósítanak.


További információk a 0261-770237-es telefonszámon vagy az ajofm.sm@anofm.gov.ro e-mail címen kérhetők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: